Boende i Åre i kombination med aktiviteter

Att få till det här med aktiviteter på en ny plats är inte alltid helt enkelt. Men om du hör av dig till This is Åre får du möjlighet att boka både boende och aktiviteter med personlig hjälp, för en skräddarsydd semester på dina villkor.

Åre har mycket att erbjuda även under sommarmånaderna. Från friluftsliv som vandring och fiske till utflykter som låter dig uppleva ortens rika historia. Läs vidare så berättar vi mer om vad du kan hitta på under den varma årstiden.

Vandra i Åre

Härliga vandringsupplevelser finns det gott om i den här fantastiska fjällorten. Testa Åreskutan, Torpleden, Totthummeln eller någon av de många andra alternativen. Med vinden i håret och solen i ansiktet blir du snart varm i kläderna. De enastående vyerna över berg och dal, träd och sten och sjö och mark gör turen väl värt det. I slutet av dagen kan du belöna dig själv med en läcker middag och god sömn på boendet.

Cykla i Åre

Trampa upp och trampa ner. I Åres uppförsbackar känns det ordentligt i benen, men på vägen ner går det i rasande fart. Det finns så klart mer platta cykelvägar även här i fjällen. Med cykel kan du täcka mer mark än till fots på en dag, och på så sätt upptäcka mer av fjällvärlden. Men kom ihåg att hålla utkik efter intet ont anande fotgängare när du susar fram.

Fiske i Åre

Om fiske är din passion, eller något du vill pröva på, så finns det mycket att upptäcka i Åre. Ge dig ut på områdets sjöar och strömmar för att fiska till exempel grov öring och röding. Blanka vatten, tysta miljöer och naturen runtomkring gör det till en rogivande upplevelse att minnas under lång tid framöver. Så packa dina beten och spön, för fiske i Åre är ingenting du vill missa om du har chansen.

Åres historia

Åre har en mycket rik historia. Från stenålderns hällristningar till VM-tävlingarna från den moderna historien. Om du är intresserad av svunna tider finns med andra ord något för dig. Bland annat kan du ta en tur till Åre gamla kyrka, som är ensam bland medeltida kyrkor i den svenska fjällvärlden. Delar av den kan dateras till 1100-talet, men kyrkan byggdes ut på 1700-talet.

Åk även till Fröå gruva som ligger någon mil från Åre by. Den välbevarade kopparguvan berättar historien om gruvsamhället som den livnärde. Många av husen från då finns kvar att se idag.

På Åre Museum kan du snabbt få en överblick över ortens förflutna, från samernas historia till bondesamhällets, de tidigaste turisterna (luftgästerna) och vintersporten som har präglat orten i modern tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *